Минулої доби шахраї ошукали трьох буковинців на суму понад 96 тисяч гривень

Цього разу аферистам вдалося заволодіти коштами жителів Чернівецького районну під приводом захисту банківських рахунків від кібератак і надання грошової допомоги. Правоохоронці закликають громадян бути обачними, не довіряти незнайомцям та в жодному випадку не розголошувати конфіденційну інформацію банківських рахунків.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 29 травня, із заявою про шахрайство до Чернівецького районного управління поліції звернулася 26-річна жителька обласного центру. Буковинка розповіла працівникам поліції, що до неї зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником банку. Під приводом захисту банківських рахунків від несанкціонованого втручання співрозмовник увійшов в довіру до жінки та дізнався конфіденційну інформацію. У подальшому з карткового рахунку чернівчанки зникло майже 75 тисяч гривень.

Також в пастку шахраїв потрапила 29-річна жителька села Веренчанка Чернівецького району. Заявниця розповіла поліцейським, що знайшла в інтернеті оголошення про можливість отримання фінансової допомоги. Відтак – буковинка перейшла за фішинговим посиланням та ввела конфіденційну інформацію свого банківського рахунку. Після виконаних дій з рахунку жінки було знято майже 12 тисяч гривень.

Того ж дня внаслідок протиправних дій аферистів 28-річна жителька обласного центру втратила з банківського рахунку 10 тисяч гривень. Зі слів заявниці кошти були перераховані на невідомий банківський рахунок.

Наразі за фактами незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар