«Укренерго» не прогнозує відключень світла на 30 травня

Енергетики не прогнозують відключень електроенергії для побутових та промислових споживачів на 30 травня. 

Про це повідомили в «Укренерго».

Там також зазначили, що додатково повідомлять про зміни ситуації в енергосистемі та про можливість застосування обмежень.

Зазначимо, що «Укренерго» вже третю добу поспіль не прогнозує відключень світла. 28 травня цього вдалося досягнути, зокрема, завдяки виходу з ремонту енергоблока на одній з АЕС, пояснювала енергокомпанія.

З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Збитки від атак на українську енергетичну інфраструктуру оцінюють у понад один мільярд доларів. Через значні пошкодження електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

В «Укренерго» прогнозують, що ситуація в енергосистемі може поліпшитися завдяки погоді. Але повністю уникнути відключень не вийде аж до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за теплої погоди.

Раніше в «Укренерго» пояснювали, що причина обмежень — у збільшенні споживання електроенергії через похолодання. Потужностей українських електростанцій, пошкоджених унаслідок російських обстрілів, наразі недостатньо.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар