Суд арештував чернівчанина, який сприяв у нелегальній міграції чоловікам за кордон

12 тисяч євро коштувало чоловікам призовного віку, щоб виїхати за межі України поза офіційним пунктом пропуску. Наразі слідчі поліції повідомили організатору про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне чернівчанину загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

за клопотанням слідчих поліції суд арештував чернівчанина, який сприяв у нелегальній міграції чоловікам за кордон

Протиправні дії організатора і «провідника» задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та працівниками контррозвідки Служби безпеки України.

Під час досудового розслідування поліціянти з’ясували, що 51-річний чернівчанин, знаючи про чинні тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, сприяв у переправленні чоловіків до сусідньої країни.

До своєї протиправної діяльності чернівчанин долучив 24-річного жителя села Ванчиківці, який виконував роль «провідника».

за клопотанням слідчих поліції суд арештував чернівчанина, який сприяв у нелегальній міграції чоловікам за кордон

Фігуранти підшукували «клієнтів» та відповідно до попередньо узгодженого плану, доправляли їх до лінії розмежування з Республікою Румунія. Сума «зеленого коридору» становила 12 тисяч  євро з кожного чоловіка.

Так, 23 травня цього року у місті Новоселиця правоохоронці затримали організатора нелегальної міграції у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України під час отримання передоплати у сумі 7500 євро.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили організатору про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 

За клопотанням поліціянтів суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування триває.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до організації нелегальної міграції.

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар