На Буковині експравоохоронця підозрюють у незаконному переправленні чоловіків через держкордон

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру колишньому співробітнику правоохоронного органу за фактом незаконного  переправлення чоловіків через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків за кордон. Він співпрацював з двома цивільними громадянами.

З “клієнтами” організатори спілкувались через спеціально створений обліковий запис в одному із месенджерів, де узгоджували ціну та спосіб перетину кордону. Надалі до “справи” долучався правоохоронець. Він забезпечував трансфер військовозобов’язаних до заздалегідь визначеного місця відправлення.

Встановлено, що у лютому цього року за 2000 доларів США організатори намагались незаконно переправити до Румунії жителя Кривого Рогу. Перевозив чоловіка по території Чернівецької області правоохоронець. Щоб легко проїхати блокпости, він надав своєму пасажиру формений одяг працівника правоохоронного органу.
При перевірці документів на одному з блокпостів їх викрили прикордонники.

Правоохоронця звільнили зі служби.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та ДВБ НП України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар