Минулої доби п’ятеро буковинців стали жертвами шахраїв

Загальна сума збитків, завданих заявникам, становить маже 99 тисяч гривень. Співробітники поліції Чернівецької області вкотре закликають громадян не довіряти незнайомцям, а також в жодному випадку не розголошувати інформацію, яка стосується банківських рахунків. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 23 травня, із повідомленням про шахрайські дії до поліції звернувся 42-річний житель Чернівецького району. Чоловік розповів поліцейським, що невідомі особи, незаконно отримали доступ до його інтернет-банкінгу та перерахували понад 58 тисяч гривень. 

Того ж дня жертвою шахраїв стала 28-річна чернівчанка. Буковинка розповіла працівникам поліції, що в одній із соціальних мереж шахраї «зламали» акаунт знайомої та під приводом позики заволоділи 4 тисячами гривень.  

Жителька с. Старі Бросківці розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонував нібито працівник банку та запропонував допомогу в користуванні картковим рахунком. У подальшому співрозмовник дізнався у заявниці конфіденційну інформацію, після чого з її банківської картки зникло 10 тисяч гривень. 

Також внаслідок протиправних дій шахраїв свої кошти втратили двоє жительок обласного центру. У 68-річної жінки з карткового рахунку зникла понад 21 тисяча гривень, а у 31-річної – 5 тисяч гривень.

Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар