На Буковині поліціянти задокументували факт надання хабаря службовим особам

Щоб уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, буковинець запропонував працівникам поліції гроші. Правоохоронці відмовились від неправомірної вигоди та задокументували протиправні дії водія. Відповідно до чинного законодавства, йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 22 травня, під час патрулювання території обслуговування, працівники групи реагування відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль «Volkswagen Golf».

Під час складання адмінматеріалів 19-річний житель села Клішківці для уникнення відповідальності поклав до службового автомобіля поліціянтів гроші. Співробітники поліції відмовилися від коштів і викликали на місце інциденту слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії чоловіка.

Відомості про кримінальне правопорушення слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Крім цього, співробітники групи реагування поліції склали на кермувальника адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі вирішується питання повідомлення фігуранту про підозру.

Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар