На Буковині перед судом постане житель Київської області за махінації з бюджетними коштами на суму понад 2,8 мільйона гривень

Щоб незаконно заволодіти державними коштами, які були виділені для проведення аварійно-відновлювальних робіт дороги місцевого значення у Дністровському районі, керівник столичної компанії завищив обсяги фактично виконаних робіт, матеріальних ресурсів і конструкцій. Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно чоловіка та передали обвинувальний акт відносно нього для розгляду до суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправну діяльність 56-річного жителя Київської області задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно із колегами обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у листопаді 2020 року чоловік, перебуваючи на посаді директора будівельної компанії, уклав договір на виконання капітального ремонту автомобільних доріг місцевого значення після наслідків стихії.

Відповідно до умов контракту, з державного бюджету за виконану роботу на рахунки столичної будівельної компанії було перераховано гроші. Підрядник, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив недостовірну інформацію до актів виконаних робіт. У результаті протиправної діяльності державі завдано збитків на суму понад 2,8 мільйона гривень.

Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували додаткові обставини скоєння протиправних дій чоловіка. Відтак – довели причетність його до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення);
  • ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Відповідно до чинного законодавства, жителю Київської області загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама

Залишити коментар