Британська розвідка оцінила наслідки ураження корабля “Циклон” у Севастополі для флоту рф

У ніч проти 19 травня російський ракетний корабель “Циклон”, ймовірно, був потоплений внаслідок українського удару по порту тимчасово окупованого Севастополя

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Розвідки “майже напевно” переконані в ураженні російського ракетоносія: “Атака, яка, ймовірно, включала комбінацію безпілотних літальних апаратів і ракет ATACMS, майже напевно призвела до затоплення корвета “Циклон” класу “Каракурт”.

Це судно є одним із чотирьох російських кораблів проєкту “Каракурт”, яке озброєне крилатими ракетами “Калібр”. Два з цих суден, ймовірно, були переведені в Каспійське море для безпечного завершення ходових випробувань після низки успішних українських атак. Четверте судно раніше зазнало серйозних пошкоджень під час українського удару в листопаді 2023 року.

“Хоча це навряд чи суттєво змінить той вплив, який Чорноморський флот РФ має на українські операції, цей випадок підкреслює триваючу небезпеку для російських сил, що задіяні у Криму та Чорному морі, і продовження успіхів України у здійсненні скоординованих ударів”, – вважають у розвідці.

Реклама