У Чернівецькому кардіологічному центрі врятували життя волонтеру-іноземцю

42-річний громадянин Непалу – працівник швейцарської фірми, що надає гуманітарну допомогу Україні. Наприкінці квітня він із черговим вантажем прибув до Чернівців і мав їхати далі, та раптом йому стало дуже зле. Чоловіка доправили до кардіоцентру, що, власне, його й врятувало.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

“У пацієнта був гострий інфаркт міокарда, який спровокував зупинку серця. Після успішних реанімаційних заходів йому провели ургентну коронарографію та стентування ураженої артерії”, – пригадує завідувач відділення гострого інфаркту міокарда №1 ОКНП «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр» Сергій Білецький.

У цьому відділенні громадянин Непалу проходив подальше лікування і реабілітацію, тут йому також призначили відповідну медикаментозну терапію.

“Як розповів наш іноземний пацієнт, попри те, що гіпертоніком є його батько, та й у нього самого часто підвищувався тиск, жодних ліків він раніше не приймав. Каже, гадки не мав, що через це реально ризикує життям, – пояснює лікар-кардіолог відділення гострого інфаркту міокарда №1 Юлія Урсуляк. – Із його слів, він був сильно вражений високим рівнем отриманої допомоги. Зізнавався, що в охопленій війною країні на це навіть не сподівався. Однак, як підтвердили чоловікові представники фірми зі Швейцарії, з якими був на постійному зв’язку, вся допомога у Чернівецькому обласному кардіоцентрі надавалася йому у відповідно до європейських протоколів”.

Відтак громадянин Непалу був безмежно вдячний усьому персоналу кардіоцентру за порятунок. Запевнив, що його рятівники назавжди у його серці, яке продовжує працювати саме завдяки їхнім зусиллям.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар