Швейцарія обмежить повітряний простір в районі Бюргенштока на час проведення Саміту миру

Швейцарська влада тимчасово обмежить повітряний простір над містом Бюргеншток, де 15-16 червня пройде Глобальний саміт миру.

Про це йдеться у пресрелізі Федеральної ради Швейцарії.

“На своєму засіданні 22 травня Федеральна рада схвалила тимчасове обмеження на використання повітряного простору під час проведення конференції високого рівня з питань миру в Україні, яку Швейцарія прийматиме 15 та 16 червня на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден”, – йдеться у повідомленні.

Цей захід необхідний для забезпечення безпеки міжнародної конференції високого рівня. Згідно з міжнародним правом, Швейцарія зобов’язана забезпечити безпеку гостей, які потребують особливого захисту.

Обмеження повітряного простору навколо курорту Бюргеншток діятиме з 8.00 13 червня до 20.00 за місцевим часом 17 червня. Повітряний простір буде обмежений для некомерційного руху та для безпілотних літальних апаратів.

Зазначається, що Військово-повітряні сили Швейцарії забезпечуватимуть охорону та патрулювання авіапростору.

Федеральна рада також схвалила розгортання до 4000 військовослужбовців для підтримки поліції кантону. Збройні сили країни підтримуватимуть місцеву поліцію, зокрема, у сферах захисту майна, спостереження, розвідки і логістики, а також нададуть Нідвальдену обладнання і транспортні засоби.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар