Оперативники карного розшуку поліції Буковини припинили протиправну діяльність шахраїв

Двоє буковинців під приводом продажу сої ошукали іноземну компанію. Наразі слідчі поліції повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочину, а суд за клопотанням правоохоронців арештував підозрюваних. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправну діяльність фігурантів викрили та задокументували оперативники Управління карного розшуку разом зі співробітниками Слідчого управління за силової підтримки спецпризначенців КОРД і РПОП ГУНП під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури. 

Під час проведення досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 35-річний житель с. Привороки та 68-річний житель м. Новоселиця налагодили схему незаконного збагачення грошима шляхом обману та зловживання довірою іноземних суб’єктів господарювання. 

У результаті кропіткої роботи і вивчення всіх подробиць афери, працівники карного розшуку розкрили злочинну схему, за якою діяли шахраї. З’ясувалося, що видаючи себе за власника та особу, яка зберігає сою на складі, чоловіки увійшли в довіру до представника закордонної аграрної фірми і запропонували йому придбати зернову культуру за вигідною ціною. Викликавши довіру до своєї діяльності, фігуранти зустрілися з потенційним клієнтом і надали на дослідження зразки сої.

Після того, як буковинці запевнили іноземних партнерів про якість свого товару, вони отримали згоду на співпрацю. Відтак фігуранти знайшли фіктивну компанію в Україні та уклали із закордонною аграрною фірмою  контракт щодо постачання 1300 тонн сої за ціною 400 доларів за тону.

Надалі фігуранти переконали покупця у тому, що перша партія товару перебуває на кордоні України, після чого на їхній банківський рахунок надійшло понад 240 000 доларів. Шахраї незаконно привласнили кошти та перестали виходити на зв’язок з клієнтами.

Під час проведення санкціонованих обшуків поліціянти вилучили у шахраїв гроші, документи, банківські картки та інші речові докази протиправної діяльності. 

Понад 240 тисяч доларів США незаконного заробітку: оперативники карного розшуку поліції Буковини припинили протиправну діяльність шахраїв

Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

За клопотанням поліціянтів суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 1 500 000 гривень за кожного.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність інших осіб до незаконної діяльності. 

Досудове розслідування триває.

Реклама