Усі рішення Заходу про допомогу Україні запізнюються приблизно на рік – Зеленський

Західні країни вкрай повільно ухвалюють рішення про військову допомогу Україні, що ускладнює становище ЗСУ.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю для Reuters

Президент охарактеризував надання допомоги, зокрема, систем ППО Patriot, як “один великий крок уперед, але перед цим два кроки назад”.

“Кожне рішення, до якого приходимо ми, а потім усі разом, запізнюється приблизно на рік”, – підкреслив він.

Зеленський також запропонував способи, якими союзники могли б допомогти безпосередньо, зокрема, збиваючи російські ракети над українською територією за певних обставин.

“Росіяни використовують 300 літаків на території України. Нам потрібно щонайменше 120, 130 літаків, щоб протистояти в небі”, – додав Зеленський, маючи на увазі американські винищувачі F-16, деякі з яких, як він сподівається, незабаром будуть використовуватись в бою.

“Ви не можете забезпечити це прямо зараз? Гаразд … повертаючись до літаків, які є на території сусідніх країн НАТО: підніміть їх у повітря … збивайте цілі, захищайте цивільне населення. Чи можуть вони це зробити? Я впевнений, що так. Чи є це нападом з боку країн НАТО, втручанням? Ні”, – вважає Президент.

Він також повідомив, що Київ веде переговори з міжнародними партнерами про використання наданої ними зброї для завдання ударів по російській військовій техніці на кордоні і далі вглиб території росії, але поки що “нічого позитивного немає”.

За словами Зеленського, ситуація на полі бою на північному сході країни, зокрема у Харківській області, де російські війська почали наступ, зараз перебуває під контролем.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар