Шахраї ошукали буковинців на понад 94 тисячі гривень

Жертвами протиправних дій стали троє жителів Чернівецького району. Цього разу аферисти заволоділи коштами буковинців під приводом захисту банківських рахунків від кібератак та продажу товарів в інтернеті. Наразі за фактами шахрайства поліціянти розпочали кримінальні провадження. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 19 травня, із повідомленням про шахрайські дії до відділення №4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції звернулася 45-річна жителька с. Горбова. Заявниця розповіла поліціянтам, що до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. Під приводом захисту коштів на банківському рахунку співрозмовник дізнався у буковинки необхідну конфіденційну інформацію. Надалі з банківської картки жінки було перераховано 62 500 гривень.

Цього ж дня жертвами шахраїв стали 22-річна та 36-річна жительки обласного центру. Заявниці розповіли працівникам Чернівецького районного управління поліції, що втратили кошти, намагаючись придбати товар в інтернеті. Перейшовши за фішинговими посиланнями, які надіслали нібито продавці інтернет-магазину, у молодшої чернівчанки зникло з банківського рахунку майже 5 тисяч гривень, а у старшої – 27 тисяч гривень.

Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліціянти вкотре наголошують громадянам на дотриманні правил онлайн-безпеки. Ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, які вам надходять від незнайомців. Купуйте лише на перевірених сайтах, не переказуйте кошти невідомим людям та не надавайте особистих даних, які стосуються ваших банківських рахунків.

Не довіряйте дзвінкам від псевдобанкірів, а тим паче не розголошуйте конфіденційну інформацію. Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті – негайно телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки та блокуйте її.

Реклама

Залишити коментар