Митники завадили вивезенню за кордон більше двохсот ювілейних медалей без дозвільних документів

18.05.2024 року в зону митного контролю митного поста “Вадул-Сірет” автобус, який слідував з України до Туреччини, в службових справах.

Про це повідомляє Чернівецька митниця.

Водій автобусу власноручно заповнив митну декларацію, в якій вказав про наявність у нього товару: текстильні вироби 30 кг, дві собаки, валютні цінності та коробка з спецодягом, які пред’явив до митного контролю.

Проте, під час огляду транспортного засобу та особистих речей працівниками митниці виявлено не заявлені за встановленою формою та не вказані в митній декларації предмети: орденський знак, ювілейні медалі, орденська книжка, посвідчення, свідоцтва до медалей загальною кількістю 239 шт. Водій автобусу жодних дозвільних документів на вивезення виявлених товарів посадовим особам митниці не надав.

За цим фактом працівники митниці склали протокол відповідно до ч. 3. ст. 471 Митного кодексу України. Вартість вилученого товару потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.

Нагадаємо, що вивезення, тимчасове вивезення культурних цінностей за межі України дозволяється за наявності відповідного свідоцтва на право вивезення культурних цінностей.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар