Минулої доби четверо буковинців стали жертвами шахрайства

Аферисти, використовуючи різні шахрайські схеми, входять в довіру до громадян та вивідують конфіденційну інформацію про банківські рахунки, а в подальшому привласнюють їхні кошти. Поліцейські вкотре закликають кожного бути обачним, не переходити за підозрілими посиланнями, не довіряти неперевіреній інформації та дотримуватися основних правил онлайн-безпеки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 15 травня, до Вижницького районного відділу поліції звернулася 23-річна жителька села Розтоки. Заявниця розповіла поліцейським, що побачила оголошення в соціальній мережі про можливість отримання соціальної допомоги. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та для реєстрації ввела дані своєї банківської картки. В результаті чого з її рахунку аферисти перерахували 14 тисяч гривень.

Також цього дня, у подібну шахрайську пастку потрапив 57-річний житель села Колінківці. Як розповів чоловік співробітникам відділення поліції № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького РУП, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником благодійної організації. Співрозмовник повідомив буковинцю про можливість отримання додаткової грошової виплати. Чоловік повірив невідомому та надав дані свого карткового рахунку, а в подальшому отримав сповіщення про перерахування понад 30 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою онлайн-афери стала 62-річна чернівчанка. Заявниця повідомила працівникам Чернівецького райуправління поліції, що під час листування в месенджері, знайомий попросив позичити йому терміново гроші. Жінка хотіла допомогти другу та перерахувала 5000 гривень на рахунок вказаний товаришем. А в подальшому дізналася, що його аккаунт зламали шахраї.

Крім цього, від шахрайських дій потерпів ще 36-річний житель села Шилівці Дністровського району. Заявник розповів співробітникам відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського райвідділу поліції, що після того як він перейшов за посиланням отриманим в SMS-повідомленні, з його рахунку невідома особа перерахувала 380 доларів США.

За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар