У Чернівцях врятували жінку, яка протягом двох годин була у стані клінічної смерті

У Чернівецькому обласному кардіологічному центрі врятували жінку, яка протягом двох годин була у стані клінічної смерті. За цей час їй провели 26 дефібриляцій серця, тобто, за дві години крізь її серце 26 разів пропускали електричний струм високої напруги.

Про це повідомляє сторінка медичного закладу у Facebook.

Як розповідає завідувач відділення інтенсивної терапії ОКНП “Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр” Дмитро Онофрейчук, “швидка” доправила пацієнтку у стані клінічної смерті, з частотою пульсу 180 і більше ударів за хвилину. Через таку велику кількість скорочень її серце відмовлялося працювати і не заповнювалося кров’ю. Відтак у неї критично порушився кровообіг, мозок та інші органи не забезпечувалися кров’ю, що могло призвести до незворотних ускладнень або й смерті.

Щоб врятувати 66-річну чернівчанку, у реанімаційному відділенні кардіоцентру протягом двох годин хворій зробили 25 дефібриляцій і лише на 26-й її серце запрацювало.

Оскільки завдяки оперативно наданій кваліфікованій допомозі хвору швидко вивели із критичного стану, у неї було повністю (і без наслідків) відновлено мозковий кровообіг, не постраждала нервова та інші системи й органи. Тому після подальшого лікування у стаціонарі кардіоцентру жінка була виписана додому. Днями вона приходила на контрольне обстеження та щиро дякувала своїм рятівникам за порятунок.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар