Зеленський повідомив про контрудари на Харківщині

У Харківській області тривають оборонні бої на значній частині прикордонної смуги. Також складна ситуація на Донеччині, передусім йдеться про Покровський напрямок. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

Протягом дня глава держави заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ, розвідки, міністра внутрішніх справ. Каже, що особлива увага —  Харківщині. Зокрема, він розповів, що на околицях Вовчанська ситуація «надзвичайно складна» — місто під постійним російським вогнем, тривають контрударні дії Сил оборони. 

“Є села, які фактично із “сірої зони” стали зоною ведення бойових дій, і окупант намагається в частині з них закріпитись, частину просто використати для подальшого просування”, — наголосив Зеленський. 

Нині «не менш загострені» донецькі напрямки, каже Зеленський.

Президент пояснив: “Власне, задум ударів на Харківщині в тому, щоб розтягнути наші сили та підважити моральну, мотиваційну основу здатності українців захищатися”.

Він зауважив, що Покровський напрямок — «найбільш жорсткий». Протягом 12 травня там було вже 30 бойових зіткнень. Також «жорсткі» Лиманський, Времівський, Краматорський та Купʼянський напрямки. 

Президент запевнив, що українські військові «знають, як діяти». Завданням України він назвав завдання армії рф якнайбільших втрат.

Реклама