Упродовж минулої доби п’ятеро буковинців потерпіли від шахрайства

Аферисти, використовуючи різні шахрайські схеми, незаконно заволоділи понад 97 тисячами гривень довірливих громадян. Правоохоронці закликають кожного бути свідомим, не довіряти незнайомцям та дотримуватись правил онлайн-безпеки.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 10 травня, до Чернівецького районного управління поліції з повідомленням про шахрайство звернулася 22-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник запропонував допомогу у варифікації банківської картки чернівчанки. Жінка довірилась псевдобанкіру та власноруч перерахувала понад 38 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Цього ж дня від «рук співробітника банку» потерпів ще 58-річний житель села Нові Бросківці. Як повідомив чоловік працівникам відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП, що псевдобанкір, під час телефонної розмови запропонував оновити банківські дані і таким чином дізнався всю конфіденційну інформацію. В результаті чого з картки буковинця зникло близько 32 тисяч гривень.

Ще однією жертвою подібної схеми шахрайства стала 39-річна жителька села Давидівка. Жінка розповіла поліцейським, що отримала дзвінок від нібито оператора мобільного зв’язку, який повідомив що її сім-картка заблокована. Співрозмовник запропонував допомогу і під час розмови буковинка продиктувала коди, які отримувала в SMS-повідомленнях. Внаслідок чого з її банківської картки зникло 2500 гривень.

Крім цього, від шахрайських дій, під час здійснення покупок в інтернеті, потерпіли ще двоє буковинців. 55-річний чернівчанин хотів купити насоси для своєї агрофірми, а 37-річна жителька Сторожинця – дитяче автокрісло. Чоловік перерахував на рахунок недобросовісного продавця 16 тисяч гривень та бажаний товар так і не отримав, а жінка перейшла за фішинговим посиланням для оформлення онлайн-доставки і втратила 9000 гривень.

За вказаними фактами співробітники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама