Українцям за кордоном знову почали видавати готові паспорти

Закордонні підрозділи державного підприємства «Документ» відновили видачу готових документів українцям. Поки що у тестовому режимі.

Про це повідомили на сайті ДП «Документ».

Першочергово документи видаватимуть соціально вразливим категоріям громадян, які отримають повторне повідомлення про готовність паспортів для видачі, зазначили у підприємстві.

Щоб отримати готовий документ, необхідно буде:

  • показати повідомлення про готовність паспорта, надіслане після 25 квітня;
  • показати документ, що посвідчує особу заявника (наприклад е-паспорт у застосунку «Дія»);
  • пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

Нагадаємо, наприкінці квітня у деяких українських консульствах перестали приймати документи у громадян призовного віку на отримання консульських послуг. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що так виконують законодавство України щодо мобілізації.

З постанови Кабміну стало відомо, що уряд заборонив пересилати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за кордон — тепер призовники зможуть отримати їх тільки в Україні.

В МЗС пояснювали, що постанова уряду стосується документів, які оформлені саме через ДП «Документ».

На тлі змін ДП «Документ» призупинило видачу готових документів — через «технічні причини». Після того як їх усунуть, паспортні документи, які не видали станом на 25 квітня, обіцяли видати у порядку, що діяв до набрання чинності постанови.

А вже починаючи з 25 квітня для чоловіків віком від 18 до 60 років, які звертаються до філій ДП «Документ» за кордоном, діятимуть нові правила — згідно з постановою.

Реклама