За минулу добу троє буковинок потерпіли від шахрайства

Використовуючи різні схеми шахрайства, аферисти незаконно заволоділи понад 142 тисячами гривень довірливих громадян. Співробітники поліції закликають кожного бути свідомим, не довіряти незнайомцям та неперевіреній інформації, а також дотримуватися правил онлайн-безпеки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 2 травня, до відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції з повідомленням про шахрайство звернулася 49-річна жителька села Стрілецький Кут. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник повідомив буковинці, що для захисту коштів їх треба перевести на безпечний рахунок. Жінка довірилась псевдобанкіру та власноруч перерахувала майже 100 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Також цього дня, у шахрайську пастку, під час бронювання поїздки за кордон, потрапила 43-річна жителька села Шубранець. Жінка перерахувала 3000 гривень на рахунок нібито «перевізника», однак поїздку так і не здійснила, адже зв’язок з недобросовісним водієм обірвався.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіла ще й 50-річна чернівчанка. Заявниця розповіла працівникам Чернівецького РУП, що з її рахунку невідомі особи перерахували понад 40 тисяч гривень.

За вказаними фактами співробітники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар