Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Британією

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства з Україною.

Про це повідомляє посольство Британії в Україні у Facebook.

Там зазначили, що ця нова угода має побудувати міцні зв’язки між Британією та Україною у всьому спектрі стосунків: від торгівлі, безпеки та оборони, до науки та технологій, освіти, культури тощо.

Крім того, Камерон також підтвердив надання Україні понад 36 млн дол. допомоги для енергетичної інфраструктури, яка складається з 20 млн дол. екстреного фінансування для відновлення після нещодавньої хвилі атак на критичну інфраструктуру України та 16 млн дол. для переможців конкурсу інноваційних проєктів Innovate Ukraine.

На початку 2024 року прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак наголосив, що його країна побудує нове партнерство з Україною, розраховане на 100 і більше років.

Кемерон приїхав до Києва 2 травня, де зустрівся з Зеленським та главою МЗС України Дмитром Кулебою. Він оголосив, що Велика Британія надаватиме Україні більше зброї, підтвердив «беззаперечну підтримку» та пообіцяв витрачати 2,5% ВВП на оборону.

За словами Кемерона, уряд його країни надасть Україні високоточні бомби, ракети ППО та обладнання для 100 мобільних груп протиповітряної оборони.

Крім того, він пообіцяв щороку надавати Україні військову допомогу на три мільярди фунтів стерлінгів (3,74 мільярда доларів) та дозволив Україні використовувати британську зброю для ударів по росії.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар