Поліціянти Буковини затримали “бізнесмена”, який за майже 2,5 млн грн мав намір доправити чоловіків за кордон

Завдяки злагодженим і професійним діям співробітників Дністровського райвідділу поліції, відділу міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та Державної прикордонної служби перекрито черговий канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків за межі території України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 32-річний житель села Браїлівка Дністровського району, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, з метою власного збагачення, сприяв у переправленні чоловіків за кордон. Буковинець підшукав «клієнтів», які бажали потрапити до сусідньої Республіки Молдова, оминувши пункт пропуску. Вартість своїх послуг чоловік оцінив від 6000 доларів США до 10000 євро з особи.

25 квітня в адміністративних межах села Нелипівці прикордонники спільно з оперативниками міграційної поліції викрили зловмисника, який на автомобілі «Ford Transit» намагався доправити 8 чоловіків до лінії розмежування державного кордону.

Правоохоронці затримали буковинця в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Дністровського райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Реклама