В Україні підтвердили особу одного з військових, убитих росіянином у Німеччині

У Німеччині внаслідок нападу на двох українських військових загинув військовослужбовець 122-го аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади ДШВ ЗС України.

Про це повідомляє пресслужба батальйону.

З етичних міркувань ім’я загиблого не розголошують.

Водночас відомо, що 2023 року він був поранений у боях за Білогорівку, після чого проходив лікування і реабілітацію в Німеччині.

“Командування приносить щирі співчуття родичам і друзям загиблого військовослужбовця”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вечері 27 квітня було вбито двох громадян України віком 36 і 23 років. Українців знайшли з колото-різаними пораненнями на території торгового центру в Мурнау. 36-річний чоловік від важких травм помер на місці, а другий потерпілий помер у лікарні.

МЗС підтвердило, що двоє українців були військовими. За попередніми даними, загиблі громадяни проходили медичну реабілітацію.

За підозрою у вбивстві поліція затримала 57-річного громадянина росії. 28 квітня поліція повідомила, що підозрюваного заарештовано.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба доручив Департаменту консульської служби МЗС і Генеральному консульству в Мюнхені тримати справу на особливому контролі та перебувати в постійному контакті з правоохоронними органами ФРН, щоб убивця був покараний за всією суворістю закону.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар