Масована атака рф: Одна з російських ракет впала за 15 км від польського кордону — Туск

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що одна з російських ракет, яка була випущена під час масованого удару країни-агресорки рф по Україні у ніч проти суботи, 27 квітня, впала за 15 км від польського кордону.

Про це він написав у Twitter (X).

Туск також розкритикував експрем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, зазначивши, що той розробляє «антиєвропейську стратегію».

“Десятки бомб та ракет впали сьогодні на Львівщину. Одна з них — за 15 км від нашого кордону. Тим часом Моравецький розробляє спільну антиєвропейську стратегію з пропутінськими ультраправими політиками в Будапешті. Дурість? Зрада? Чи і те, і інше?”, — написав він.

Ймовірно, польський прем’єр мав на увазі конференцію національно-консервативних кіл у Будапешті, на якій був присутній Моравецький та очільник канцелярії президента Польщі Марчін Масталерек.

На ній проросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав праві сили “об’єднатись для перемоги над ліберальним світовим духом” і підтримав експрезидента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, 26 квітня і вночі 27 квітня росія масовано атакувала Україну. У Повітряних силах повідомили, що окупанти застосували 34 ракети, зокрема крилаті ракети Х-101/Х-555 з бомбардувальників Ту-95МС, авіаційні ракети Х-59/Х-69, крилаті ракети Іскандер-К, аеробалістичні ракети Х-47М2 Кинджал з літаків МіГ-31К і крилаті ракети Калібр. Сили ППО збили 21 ракету.

У Міненерго заявили, що окупанти вночі 27 квітня атакували енергооб’єкти в Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях, пошкоджено обладнання, на одному з об’єктів постраждав начальник зміни.

Через атаку, Польща двічі підіймала в небо свої літаки.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар