Нападники на поліціянтів на Вінниччині планували втекти за кордон — правоохоронці

Підозрювані у нападі на поліціянтів на Вінниччині, унаслідок якого загинув один з правоохоронців, планували втекти за кордон.

Про це в етері національного телемарафону повідомила речниця Нацполіції Олена Бережна.

За її словами, чоловіки перебували в закинутій будівлі й мали намір виїхати за кордон. Крім того, речниця повідомила, що причиною нападу на поліціянтів нібито стало те, що вони перевозили бойові гранати. Утім, остаточну інформацію встановить слідство, коли знайде речові докази.

Бережна також розповіла, що старшого із нападників поранив поліціянт, якого вбили. Він зробив кілька пострілів, намагаючись захистити свого напарника.

Чоловіку надали медичну допомогу. Наразі слідчі перевіряють причетність обох чоловіків до ДРГ та встановлюють мотиви їхнього вчинку.

Нагадаємо, у ніч проти 20 квітня в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції. Ще один зазнав поранення. Правоохоронці приблизно о 2:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по правоохоронцях, внаслідок чого загинув поліціянт, а його напарник — поранений.

Вбитим поліціянтом виявився 20-річний Максим Зарецький, розповіли в Нацполіції. Він був єдиним сином у родині. Обидва чоловіки є військовослужбовцями Сухопутних сил України.

21 квітня стало відомо, що в Одеській області вдалося затримати обох нападників. Обом загрожує довічне ув’язнення.

Реклама

Залишити коментар