Минулої доби аферисти ошукали буковинок на суму понад 74 тисячі гривень

Учора, 20 квітня, із повідомленнями про шахрайство до поліції звернулося троє жительок Чернівецького району. Заявниці повідомили правоохоронцям, що невідомі особи, використовуючи різні схеми афер, незаконно заволоділи коштами з їхніх банківських карток. Наразі за фактами протиправних дій співробітники поліції проводять досудові розслідування.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, 37-річна жителька обласного центру розповіла працівникам Чернівецького районного управління поліції, що їй надійшло повідомлення в месенджері про можливість отримання додаткової фінансової допомоги. Після того, як жінка перейшла за посиланням, їй зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник повідомив про можливі шахрайські дії відносно карткового рахунку чернівчанки та дізнався необхідну конфіденційну інформацію. В результаті цього з банківської картки буковинки зникло понад 62 тисячі гривень.

Того ж дня жертвою шахраїв стала 35-річна жителька села Топорівці. Заявниця розповіла працівникам відділення поліції №6 (м. Новоселиця) ЧРУП, що до неї зателефонував нібито співробітник банку та намагався дізнатися конфіденційну банківську інформацію. У результаті протиправної діяльності «псевдобанір» перерахував з картки жінки 6 тисяч гривень.

Також у пастку аферистів потрапила 49-річна чернівчанка. Під приводом збільшення кредитного ліміту на картковому рахунку буковинки, аферисти заволоділи понад 6 тисячами гривень. Зі слів заявниці, кошти були перераховані на невідомі реквізити.

За фактами шахрайства співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама