В Україні заборонили проросійську політичну партію «СПАС»

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії «Соціал-патріотична асамблея слов’ян» («СПАС») та передав у власність держави її майно.

Про це ідеться на порталі Судова влада України.

Зазначається, що 18 квітня 2024 року колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи № 857/2/24 про заборону політичної партії «Соціал-патріотична асамблея слов’ян».

“Судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії «Соціал-патріотична асамблея слов’ян»; майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави”, – йдеться в повідомленні.

Повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції та Верховної Ради.

Партія “Соціал-патріотична асамблея слов’ян” створена у 2005 році Едуардом Коваленком. Вона виступала “за єдність України, росії та Білорусі”.

У 2022 році СБУ повідомила про підозру Коваленку в державній зраді. Він шукав навідників та коригувальників вогню на території України та передавав інформацію своїм кураторам.

СБУ затримала сепаратиста з Херсонщини: готував ''тарифний Майдан'' |  Українська правда
Реклама

Коментарі:

Залишити коментар