Байден укотре закликав Конгрес розблокувати допомогу для України

Президент Сполучених Штатів Джо Байден вже не вперше закликав Республіканську партію якнайшвидше схвалити військову допомогу для України та Ізраїлю.

Про це йдеться у колонці Байдена для газети The Wall Street Journal.

Американський президент нагадав про те, як українські військові стримують натиск росії по всій лінії фронту і як Ізраїль разом із союзниками минулими вихідними відбив масовану ракетну й безпілотну атаку Ірану.

“І Україна, і Ізраїль зазнають нападів зухвалих ворогів, які прагнуть їхнього знищення. Путін хоче підкорити народ України і поглинути його націю в новій російській імперії. Уряд Ірану хоче знищити Ізраїль назавжди, стерши єдину в світі єврейську державу з лиця землі”, – констатував Байден.

На його думку, США не повинні з цим змиритись, позаяк “на кону стоїть наша безпека”.

“Якщо Росія переможе, війська Путіна наблизяться до наших союзників по НАТО ближче, ніж будь-коли… Ми повинні посилити підтримку України зараз, щоб зупинити Путіна від зазіхань на наших союзників по НАТО і гарантувати, що він не втягне американські війська в майбутню війну в Європі”, – закликає американський лідер.

Окремо Байден наголосив, що рішення про військову допомогу Україні та Ізраїлю означають не “виписування безлімітних чеків”, а інвестиції в американську промислову базу.

“Путін невпинно намагався зламати волю українського народу. Йому це не вдалося. Тепер він намагається зламати волю Заходу. Ми не можемо дозволити йому досягти успіху. В історії бувають моменти, які вимагають лідерства і мужності. Це один з них”, – підсумовує президент США.\

Реклама