Чернівецьким рибоохоронним патрулем викрито правопорушення на суму 1 266 287 грн

4 квітня 2024 року, при здійснених рибоохоронних заходів, державними інспекторами Чернівецького рибоохоронного патруля, спільно з працівниками сектору водної поліції Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області, на Дністровському водосховищі в адміністративних межах с. Березівка, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області, було виявлено двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів в нерестовий період, забороненими знаряддями лову, а саме лісковими сітками у кількості 5 штук, з використанням гумового човна.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

В результаті незаконної діяльності було добуто водні біоресурси виду: вирезуб – 2 екз., йорж – 1 екз., рибець – 37 екз., бичок – 1 екз., окунь – 59 екз., рак – 55 екз., щука – 6 екз., плітка – 459 екз., лящ – 21 екз., судак – 12 екз., загальною вагою 150 кг.

Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 1 266 287 гривень.

Було порушено пп. 1 п. 1 та пп. 4 п. 4 розділу IV Правил любительського рибальства, ст. 63 Закону України «Про тваринний світ», відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП та ч. 2 ст. 90 КУпАП.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу Дунаєвецького ВП Кам’янець-Подільського РВП ГУНП в Хмельницькій області, які здійснили огляд місця події та вилучили водні біоресурси, заборонені знаряддя лову та гумовий човен. Працівниками поліції вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР.

З 1 квітня 2024 року в рибогосподарських водних об’єктах розпочалася щорічна заборона на вилов риби через початок нерестового періоду. А також, заборона на лов річкових раків у рибогосподарських водних об’єктах в період з 01 грудня 2023 року до 30 червня 2024 року (включно).

Заборона встановлюється з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для їх нересту. Посилено охорону річкових раків під час їх природного відтворення, виношування ікри та першого линяння.

У випадку, якщо ви помітили незаконний вилов риби або порушення Правил любительського та спортивного рибальства, прохання невідкладно повідомляти на «гарячу» лінію Управління: (066) 067-38-69.

Реклама

Залишити коментар