Німеччина передасть Україні ще один комплекс ЗРК Patriot

Німеччина вирішила відправити Україні в найкоротші терміни ще один комплекс ППО Patriot.

Про це повідомляє Міністерство оборони ФРН у соцмережі Х.

“Німеччина передасть Україні невідкладно ще одну систему Patriot для того, щоби була можливість захиститися від подальших повітряних ударів. Це буде на додаток до вже переданих й запланованих до передачі систем”, – йдеться у дописі.

У звʼязку з подальшим збільшенням авіаударів росії по Україні федеральний уряд ухвалив рішення про посилення української ППО, зазначив міністр оборони Борис Пісторіус. Він зауважив, що російський терор з повітря продовжується і несе загрозу людським життям і існуванню інфраструктури, але також боєздатності ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський у своєму пості в Телеграмі подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за ухвалене рішення про передачу нашій країні системи Patriot.

“Важлива результативна розмова з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО”, – йдеться в повідомленні.

Президент подякував німецькому партнерові за підтримку України в критичний час і закликав інших лідерів держав наслідувати цей приклад.

Також Зеленський та Шольц обговорили підготовку до майбутньої конференції з відновлення URC2024, яка пройде в Берліні.

Окремо Президент розповів про підготовку до інавгураційного Саміту миру у Швейцарії в червні.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар