Міненерго: Ударами по енергетиці росія хоче знищити маневрову генерацію

Російські атаки з кінця березня призвели до втрати значного обсягу теплової та гідрогенерації України, також окупанти цілять по об’єктах передачі електроенергії. Ці удари рф спланувала, щоб знищити українську маневрову генерацію.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України.

Внаслідок російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури система втратила значний обсяг генерації електроенергії. За словами Галущенка, обстріли енергосистеми відбуваються щодня — вони наймасштабніші, навіть у порівнянні з 2022-2023 роками. 

“Але, попри всі ці атаки, систему втримано, вона збалансована і сьогодні працює стабільно”, — наголосив міністр. 

Очільник Міненерго також розповів про заходи, які плануються для відновлення і нарощування потужностей. Як зауважив Галущенко, найбільш швидке рішення — це ремонт того, що пошкоджено. 

“Наші групи вже працюють у країнах, які запропонували використати старе аналогічне обладнання як донорів для можливого ремонту устаткування”, — зазначив він. 

Також планується збільшення пропускних спроможностей для імпорту електроенергії. Окрім цього, почалася реалізація проєктів для нарощування та масштабування маневрових потужностей.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар