Україна відкрила посольство у Кот-д’Івуарі

У Кот-д’Івуарі, що в Африці, 11 квітня офіційно запрацювало українське посольство.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ.

Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх у межах турне країнами Африки здійснив робочий візит до міста Абіджан, де і відкрилося посольство.

“Відкриття посольства України в Кот-д’Івуарі — країні, яка справедливо вважається одним з лідерів в регіоні Західної Африки, пояснюється передусім нашим бажанням активізувати всебічну співпрацю з івуарійськими партнерами”, — зазначив український дипломат.

До церемонії відкриття також доєдналися заступник міністра закордонних справ, африканської інтеграції та івуарійців за кордоном Уаттара Вотабуна, генсекретар МЗС Кот-д’Івуару Кофі Еваріст Япі, очільники іноземних дипломатичних представництв країн-партнерів України, представники івуарійської громадськості та ЗМІ.

Максим Субх взяв участь у церемонії офіційного започаткування діяльності Посольства України в Республіці Кот-д’Івуар

У ході візиту Субх також провів окрему зустріч із Вотабуною, під час якої передав особисте послання глави української дипломатії Дмитра Кулеби.

Максим Субх взяв участь у церемонії офіційного започаткування діяльності Посольства України в Республіці Кот-д’Івуар

Зазначається, що сторони «позитивно оцінили наявний стан та динаміку двосторонніх контактів». Делегації обговорили план дій щодо розбудови міжгалузевого діалогу, цьому сприятиме відкриття українського диппредставництва.

Українські дипломати також проінформували Вотабуна щодо процесу підготовки до Глобального саміту миру і висловили сподівання щодо участі Кот-д’Івуару в Саміті президента.

Заступник глави івуарійського МЗС запевнив, що підтримка України щодо російської агресії є «твердою та непохитною».

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар