Британія може відправити Україні прототип лазерної зброї для збиття безпілотників — міністр оборони

Міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що його країна розглядає можливість надання Україні прототипа лазерної зброї DragonFire, зокрема засобів для збивання дронів та ракет.

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Він зазначив, що хоче прискорити розгортання такої зброї на кораблях та суші до набагато коротших часових рамок.

Шаппс також зазначив, що Велика Британія планує додати DragonFire до свого арсеналу до 2027 року, але працює над тим, щоб з’ясувати, чи зможе країна відправити прототипи в Україну раніше — навіть якщо вони не будуть допрацьовані на 100 відсотків.

“Я абсолютно впевнений, що те, що у нас тут відбувається, є дуже особливим, і рівень, який інші країни навряд чи зможуть повторити, тому що він настільки передовий. Сам продукт дійсно випереджає час”, — сказав міністр.

Довідка:

DragonFire — це лазерний промінь, який може збивати безпілотники та ракети, є невидимим і безшумним, оскільки довжина хвилі світла становить близько одного мікрона, яке людське око не може помітити і близька до інфрачервоного спектра світла.

DragonFire рухається зі швидкістю світла, і його радіус дії все ще засекречений. Він миттєво перетворює поверхню металу на плазму з температурою 3000C і може пропалити листовий метал, фюзеляж і зброю за лічені секунди.

У Міноборони Британії зазначають, що система достатньо потужна, аби збивати снаряди, що рухаються швидше, ніж балістичні ракети.

Головною особливістю лазерної зброї є її низька вартість. Заявлено, що постріл коштує усього 10 фунтів стерлінгів (12 доларів).

Очікується, що лазер спочатку буде встановлений на кораблях британського флоту, а потім системи розгорнуть на суші.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар