Перед судом постане буковинець за надання хабаря поліціянтам

28 березня цього року в селі Просикуряни, щоб уникнути відповідальності за водіння у нетверезому стані, чоловік поклав до службового автомобіля працівників відділення поліції № 5 (м. Глибока) 200 євро. Наразі правоохоронці передали обвинувальний акт відносно фігуранта для розгляду до суду. За пропозицію надання хабаря службовим особам буковинцю загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

За порушення Правил дорожнього руху співробітники групи реагування поліції зупинили автомобіль «Deo Lanos», яким керував 48-річний житель села Просикуряни.

Спілкуючись з кермувальником, правоохоронці помітили у нього ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на освідування. Буковинець відмовився, відтак – за не притягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції 200 євро та поклав гроші до службового автомобіля.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом відносно чоловіка скерували до суду для розгляду.

Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Крім цього, співробітники групи реагування поліції склали на кермувальника адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар