У Раді заклали вісім місяців на законопроєкт про демобілізацію — спікер Міноборони

Парламентський комітет з питань нацбезпеки і оборони рекомендував розробити новий законопроєкт про демобілізацію протягом восьми місяців.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що зараз парламент і керівництво країни не можуть ухвалювати поспішні рішення з цього питання.

“Були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, загрози та ризики, які виникають перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішні рішення. Зрозуміло, що популістських думок зараз дуже багато. Водночас ми маємо розуміти, що ескалація російської агресії триває”, — сказав він.

Лазуткін підкреслив, що окупанти продовжують наступати по всій лінії фронту, а послаблювати Сили оборони зараз не можна.

За його словами, вже є доручення від парламентського комітету. Зокрема, необхідно розробити протягом восьми місяців новий законопроєкт про ротації та демобілізацію.

За його словами, робота над новим законопроєктом виконуватиметься у взаємодії між Міноборони й Генштабом.

“Генеральний штаб, очевидно, володіє повною картиною і повною ситуацією, яка є, і перспективами. І, знову ж таки, маємо відштовхуватися від усіх сценаріїв, зокрема й не дуже оптимістичних. Зважуються всі моменти, щоб не було такого, що десь будуть прориви або десь буде ослаблення оборони України”, — додав Лазуткін.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар