Шмигаль доручив оновити постанову про бронювання

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам внести оновлену та більш справедливу постанову про бронювання, а також визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури.

Про це він повідомив під час засідання уряду 9 квітня.

“Обороноздатність — пріоритет номер один. Щотижня ухвалюємо рішення, які посилюють нашу державу. Одночасно маємо розуміння, що ефективна оборона – це синергія зусиль фронту і тилу. Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення потрібна працююча економіка та інфраструктура”, – зазначив він.

За його словами, одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, які дійсно критично важливі.

“Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій. Тому даю доручення профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури”, – наголосив глава уряду.

Прем’єр заявив, що потрібні чіткі та зрозумілі критерії, щоб ні у військових, «ні у суспільства не виникало жодних питань, чому ті чи інші люди є заброньованими».

Раніше у Міністерстві культури та інформаційної політики підтвердили, що для працівників телеканалів, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини», працює система бронювання від мобілізації. Крім того, бронювання працівників отримали заклади культури, зокрема цирки, музеї, заповідники й ансамблі.

Зі свого боку, тимчасово виконувач обов’язків міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв заявив, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа є неповагою до тих, хто чесно та якісно виконує свою роботу.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар