Майже 800 тисяч гривень виманили шахраї у буковинців протягом минулої доби

У Чернівецькому районі шестеро заявників, четверо жінок і двоє чоловіків, стали жертвами протиправних дій невідомих осіб протягом 8 квітня цього року. Використовуючи різні схеми виманювання грошей, фігуранти заволоділи персональними даними та реквізитами банківських рахунків, відтак – зняли з них кошти. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, 39-річна чернівчанка, бажаючи отримати соціальну грошову допомогу, через один із месенджерів перейшла за надісланим посиланням. Після цього жінка покроково виконала усі дії, які їй пропонувалися та ввела свої банківські дані. У результаті з її рахунку було знято 2100 гривень.

36-річна жителька села Великий Кучурів під приводом купівлі автомобіля через оголошення в інтернеті перерахувала невідомій особі майже 675 тисяч гривень. Після отримання коштів потенційний продавець на зв’язок не виходить.

З рахунку 39-річної жительки села Брусниця невідома особа, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, перерахувала 3700 гривень, 

За такою ж схемою невідомий заволодів 15 тисячами гривень, які належали 46-річному жителю села Остриця. 

А 30-річна жителька села Кліводин, маючи намір купити кросівки в інтернеті, вказала реквізити своєї банківської картки, з якої було знято 3700 гривень. 

До 40-річного буковинця із села Луковиця надійшло смс-повідомлення від псевдобанкірів про можливість застрахувати кошти на картці за допомогою онлайн-банкінгу. У результаті шахрайських схем у чоловіка з рахунку було знято 13 тисяч гривень. 

Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Загальна сума коштів, які виманили шахраї у буковинців протягом минулої доби, становить майже 800 тисяч гривень. 

Наразі проводяться досудові розслідування. 

Реклама

Залишити коментар