Випущений по Києву “циркон” був виготовлений нещодавно

Росіяни протягом певного часу накопичують ракети й потім одразу їх використовують. Утім вони ще мають певний запас

Про це розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини” речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш

Він зазначив, що в росіян залишилося доволі багато ракет, за даними української розвідки – близько тисячі. Проте ворог постійно використовує нові й нові ракети, тобто запас у них уже суттєво вичерпаний. 

“Ми це бачимо з аналізу тих ракет, які ворог застосовував нещодавно. Наприклад, тоді, коли він застосовував “Циркон”, Київський дослідний експертний центр встановив, що ракета була доволі нова, виготовлена вже після повномасштабного вторгнення”, – розповів Євлаш.

Аналізуючи характер і мету ракетних ударів Росії по території України, речник Повітряних сил додав, що росіяни вони накопичують протягом певного часу запас, а потім відразу його використовують. 

“Тобто часу в них небагато, тільки зробили цю ракету – і відразу запускають її в дію. Зокрема, росіяни використовують і випробовують ці ракети в бойових умовах. Вони випробовують нашу ППО, випробовують свої ракети, також по нашій території застосовували північнокорейські ракети. Тому одна з функцій таких ударів – розвідувальна”, – додав він.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар