Павлюк заявив про нестачу людей і закликав українців вступати до ЗСУ

Силам оборони України бракує людей, тому «відсидітися нікому не вдасться».

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк закликав українців не піддаватися на маніпуляції про мобілізацію та вступати до лав ЗСУ.

За його словами, наразі військова ситуація непроста, але вона набагато контрольованіша, аніж на початку вторгнення, коли до військкоматів стояли черги добровольців.

“Скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було — нам бракує людей! Техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить. Підрозділи мають оновлюватись!” — заявив Павлюк.

Він додав, що російські пропагандисти маніпулюють з темою мобілізації в Україні, запевняючи громадян, що вона нібито порушує права. Натомість — це конституційний обов’язок. Павлюк також розкритикував суспільство за відношення до військових ТЦК, яких часто цькують та зневажають.

Командувач запевнив, що після отримання повістки ніхто одразу не йде на штурм ворожих позицій — лише після навчання та отримання досвіду. Окрім того, наразі для командування ЗСУ кожний військовослужбовець — найвищий пріоритет, додає Павлюк.

“Я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону — доля країни, доля нашої нації. Росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну”, — заявив він.

Реклама