За минулу добу шахраї ошукали буковинців на понад 200 тисяч гривень

Упродовж минулої доби до правоохоронців звернулися буковинців, які потерпіли від аферистів. 39-річна жителька міста Чернівці хотіла отримати соціальну допомогу, а натомість втратила 31 тисячу гривень. Також цього дня з банківських рахунків двох чоловіків невідомі особи перерахували кошти, з картки 65-річного жителя села Чудей зникло 140 тисяч гривень, а з картки 68-річного жителя Красноїльська – понад 40 тисяч гривень. Слідчі поліції за всіма фактами розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 5 квітня, до відділення Чернівецького райуправління поліції звернулася 39-річна місцева жителька із заявою про шахрайство. Заявниця розповіла поліцейським, що їй надійшло повідомлення в месенджері про можливість отримання додаткової фінансової допомоги. Жінка перейшла за посиланням, ввела конфіденційну інформацію про її банківський рахунок (ССV-коди та паролі). В результаті чого з її карток зникла 31 тисяча гривень.

Цього ж дня до співробітників відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП звернувся 65-річний житель села Чудей. Заявник розповів, що невідома особа за допомогою електронно-обчислювальної техніки, з його банківського рахунку перераховувала 140 тисяч гривень.

За такою ж схемою шахрайства аферисти ошукали і 68-річного жителя Красноїльська. Як повідомив чоловік правоохоронцям, що отримав сповіщення від фінансової установи про перерахування на невідомий рахунок понад 40 тисяч гривень.

За всіма фактами шахрайства співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар