Міністр енергетики: Атаки росіян не можуть призвести до повторення відключень попередніх років

Міністр енергетики Герман Галущенко стверджує, що нова хвиля російських атак на українську енергосистему не зможе призвести до масованих відключень електроенергії, як у 2022 та 2023 роках.

Про це він розповів в інтервʼю Bloomberg.

Очільник Міненерго назвав ситуацію в електроенергетиці «складною». Нині відомство не може оцінити точні масштаби збитків. А втім, Галущенко впевнений, що росіяни не можуть спричинити повторення відключень 2022 і 2023 років.

“Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% наших потреб”, — наголосив міністр. 

Водночас він зауважив, що залежно від ситуації в липні та серпні споживачів «будуть просити максимально економити» електроенергію.

Галущенко підтвердив, що Україна не виключає підвищення тарифу на електроенергію для населення. Зазначається, що у червні минулого року після зимових атак Київ підвищив ціну на електроенергію майже вдвічі.

“Сьогодні ситуація ще складніша, порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії і змушені проводити планові ремонти атомних блоків”, — наголосив він.

За словами очільника Міненерго, уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб’єктів. 

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар