Папа Римський ушанував пам’ять загиблого українського військового

Папа Римський Франциск під час щотижневої аудієнції вшанував пам’ять загиблого українського військовослужбовця й закликав до миру в Україні та Газі

Про це пише Reuters.

Так, Папа Франциск висловив жаль із приводу загибелі сімох гуманітарних працівників World Central Kitchen унаслідок ізраїльського авіаудару.

“Я висловлюю глибокий жаль щодо волонтерів, які загинули під час роздачі гуманітарної допомоги в Газі. Я молюся за них та їхні родини”, — сказав Франциск.

Він укотре закликав до “негайного” припинення вогню в Газі, звільнення всіх ізраїльських заручників, повного доступу до гуманітарної допомоги та застеріг від будь-якого “безвідповідального” регіонального розширення конфлікту.

Також Франциск під час виступу взяв до рук примірник Нового Завіту та набір чоток і сказав, що вони належали вбитому 23-річному українському військовому.

“Я хотів би, щоб ми всі в цю хвилину трохи помовчали, думаючи про цього молодого чоловіка та багатьох інших, подібних до нього, які загинули в цій безглуздій війні. Війна завжди руйнує, думаймо про них і молімося”, — сказав Папа Римський і уточнив, що український військовий, на ім’я Олександр загинув в Авдіївці.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар