На Буковині прикордонники з пострілами зупиняли порушників кордону

Оперативні співробітники Чернівецького прикордонного загону продовжують активні заходи з виявлення та ліквідації каналів незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Про це повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Днями прикордонний наряд відділу “Красноїльск” під час реалізації випереджувальної інформації затримав провідника та групу з 3-х чоловіків у 2-х км від кордону з Румунією. Під час затримання охоронці кордону здійснили кілька попереджувальних пострілів у повітря, після чого правопорушники припинили втечу.

Згодом оперативники загону встановили, що за незаконну подорож до кордону мешканці Дніпропетровської, Київської та Чернігівської областей сплатили по 5 тисяч доларів США невідомій особі. Послуги провідника надавав неповнолітній громадянин України, якій проживає у прикордонні.

За даним фактом до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон». Відомості внесено до ЄРДР. Пошуки організатора тривають.

Відносно порушників, складено протоколи за статтями 185-10 та 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Подальшу долю неповнолітнього вирішуватимуть компетентні правоохоронні органи.

Реклама

Залишити коментар