Буковинець одержав підозру за сприяння незаконному трансферу осіб через державний кордон

Протиправну діяльність 34-річного жителя села Нижні Петрівці задокументували співробітники відділення поліції №5 (м. Глибока) спільно з прикордонниками. Фігурант намагався посприяти у незаконному перетині державного кордону сімом чоловікам віком від 23 до 49 років. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що буковинець, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, мав намір посприяти у переправленні чоловіків за кордон. Вступивши у змову із поки що невстановленою слідством особою, він підшукував потенційних «клієнтів» та на автомобілі «ВАЗ 2103» доправляв їх до лінії розмежування, виконуючи роль «провідника».  

Так, фігурант привіз сімох чоловіків (шістьох буковинців та одного полтавчанина) до українсько-румунського кордону у село Корчівці та провів з ними інструктаж.

Однак прикордонники викрили чоловіків. Їх протиправні дії задокументувала слідчо-оперативна група відділення поліції №5 (м. Глибока). 

Правоохоронці під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті, чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Триває досудове розслідування. 

Реклама

Залишити коментар