Буданов: рф не надала нової інформації проти нібито загиблих українських полонених на збитому Іл-76

росія так і не надала ніякої нової інформації про українських військовополонених, які нібито загинули після падіння російського літака Іл-76.

Про це в етері національного телемаратону заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

За його словами, відсутність будь-якої інформації змушує повернутися до питання, хто насправді був на борту збитого літака.

“Коли росія каже, що там усе очевидно, Україна збила, а потім нікого не допускає і не показує ні уламків, ні тіл, які мали б довести світові, що Україна винна, то цього немає”, — зазначив Буданов.

Він також наголосив, що Україна зверталася до міжнародної спільноти, аби вона провела об’єктивне розслідування на місці падіння літака, оскільки Київ не може цього зробити. Буданов також підкреслює, що Україна чекає на тіла.

Нагадаємо, уранці 24 січня російські медіа повідомили, що у Бєлгородській області впав літак Іл-76. У Міноборони росії заявили, що на борту нібито були 65 українських військовополонених, яких перевозили для обміну, а також 6 членів екіпажу і 3 супровідники.

Водночас українські ЗМІ з посиланням на джерела стверджували, що Іл-76 перевозив ракети для комплексів С-300, якими росіяни обстрілюють Харківщину.

В українській розвідці підтвердили, що 24 січня готувався обмін полоненими між росією та Україною. Згодом там розповіли, що росія не попереджала про перевезення українських полонених на точку обміну літаком і немає достовірної та вичерпної інформації щодо того, хто саме перебував на російському Іл-76.

Представник розвідки Андрій Юсов заявив, що до моргу в Бєлгороді доставили лише 5 тіл після падіння літака. Це відповідає кількості особового складу його екіпажу. Він також казав, що на борту мали перебувати російські військово-політичні VIP-представники, але в останній момент російські спецслужби заборонили їм сідати в літак.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар