За минулу добу шахраї ошукали чотирьох довірливих буковинців на суму майже 170 тисяч гривень

Аферисти, використали декілька схем шахрайства. Зокрема, житель міста Кіцмань отримавши «Дзвінок від працівника банку», надав співрозмовнику всю конфіденційну інформацію про банківський рахунок і таким втратив кошти. Також цього дня буковинець потерпів від шахрайства під час позики грошей нібито знайомому. Ще двоє буковинок стали жертвами онлайн-шахрайства. Правоохоронці закликають кожного бути свідомим та недовіряти неперевіреній інформації.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецькрї області.

З повідомленням про шахрайство до відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП звернувся 51-річний місцевий житель. Заявник розповів правоохоронцям, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Увійшовши в довіру до чоловіка співрозмовник випитав дані його банківського рахунку, з якого в подальшому зникло понад 115 тисяч гривень.

Також цього дня, 58-річний житель міста Кіцмань потерпів від шахрайства. Чоловік повідомив поліцейським, що в соціальній мережі до нього звернувся знайомий з проханням терміново позичити гроші. Буковинець без вагань перерахував понад 30 тисяч гривень на рахунок вказаний в повідомленні, а в подальшому зрозумів що акаунт товариша зламали.

Крім цього, ще двоє жительок Чернівецької області потерпіли від «рук шахраїв». Жінки звернулися до працівників поліції із заявами, що невідомі особи з їхніх банківських рахунків перерахували гроші. 36-річна жителька села Поляна втратила майже 13 тисяч гривень, а 34-річна чернівчанка понад 11 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар