Вчинив домашнє насильство та ухилився від покарання: поліціянти Буковини завершили досудове розслідування

У січні минулого року Новоселицький районний суд визнав 32-річного жителя села Магала винним у вчиненні домашнього насильства та призначив покарання у виді 240 годин громадських робіт. Однак чоловік не відпрацював їх. Правоохоронці завершили кримінальне провадження та скерували обвинувальний акт відносно порушника до суду.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування дізнавачі відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції з’ясували, що 32-річний житель Магальської громади Новоселицьким районним судом був визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) ККУ та призначено покарання у виді 240 годин громадських робіт.

Чоловіка поставили на облік до Чернівецького районного центру філії ДУ “Центр пробації” та ознайомили з графіком і умовами роботи в одній із установ місцевої громади.

В подальшому, незважаючи на неодноразові попередження про недопущення порушення порядку та умов відбування покарання у виді громадських робіт буковинець не з’являвся на роботу без поважних причин та не відбув визначений термін покарання.

Під процесуальним керівництвом Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури дізнавачі поліції скерували обвинувальний акт відносно порушника до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 389 (Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Реклама

Залишити коментар