Буковину атакували трьома ракетами X-101 – Руслан Запаранюк

29 березня Буковину було атаковано трьома ракетами, і досі триває пошук уламків однієї з них.

На брифінгу начальник Чернівецької обласної адміністрації, Руслан Запаранюк, повідомив, що ракети Х-101 спробували атакувати критичну інфраструктуру області.

“Всі ворожі об’єкти були знищені на підльоті. Візуально спостерігалося було видно три ракети та чутно три вибухи. Дві знищених ракети були знайдені. Наразі тривають пошуки третього об’єкта, який летів в сторону критичної інфраструктури. Створені три робочі групи, які шукають уламки збитих ракет”, – сказав голова ОВА.

За словами посадовця, Чернівецьку область, попередньо, було атаковано ракетами X-101.

“Експерти дадуть точну відповідь. Робочі групи ще працюють, але, попередньо, це ракета Х-101. Це попередня інформація, вона ще опрацьовується”, – зазначив посадовець.

Сили протиповітряної оборони вдалося збити ворожі ракети під час повітряної тривоги над територією області. Проте, атака призвела до пошкоджень енергетичної інфраструктури в різних областях, таких як Дніпропетровська, Вінницька, Івано-Франківська, Львівська, Черкаська та Чернівецька.

На щастя, завдяки реагуванню сил протиповітряної оборони, ніхто не постраждав. Проте, на місцях падіння уламків ракет працюють співробітники рятувальних служб та правоохоронних органів.

Речник Повітряних Сил, Ілля Євлаш, повідомив, що атака ракетами Х-101 була спрямована на енергетичний об’єкт на Буковині.

Пізніше, Чернівецька обласна прокуратура опублікувала фото наслідків ворожої атаки на Буковині.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар