Зеленський переговорив зі спікером Джонсоном: переконував його негайно допомогти Україні

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном. Раніше той обіцяв розглянути допомогу Україні після двотижневих великодніх канікул Конгресу у квітні.

Про розмову Зеленського і Джонсона повідомляється на сайті українського президента.

Глава української держави спробував переконати спікера нижньої палати Конгресу США, що Україні важлива військова допомога, розповівши про поточну ситуацію на фронті та посилення російського повітряного терору.

Зокрема, Зеленський наголосив, що росія завдає масованих ударів по українських об’єктах енергетики та цивільній інфраструктурі, внаслідок чого, наприклад, виведена з ладу найбільша ГЕС країни.

“Лише за минулий тиждень міста й громади України зазнали 190 ударів ракетами, 140 — “шахедами” та 700 — КАБами”, — повідомив український президент.

За словами Зеленського, у цій ситуації «критично важливе» швидке схвалення Конгресом допомоги для України.

“Ми усвідомлюємо, що в Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне, щоб питання допомоги Україні залишалося чинником об’єднання”, — зазначив він.

Співрозмовники також обговорили необхідність перекриття джерел, із яких росія отримує фінансування для продовження своєї війни. Окрему увагу Зеленський і Джонсон приділили використанню заморожених російських активів на користь України. Президент додав, що Україна «розраховує на лідерство Конгресу США в цьому питанні».

Реклама