Шахраї виманили у буковинок 65 тисяч гривень

26 березня, на спецлінію «102» надійшло три повідомлення від жительок Вижницького і Чернівецького районів про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми грошима. Використовуючи різні шахрайські схеми, фігуранти заволоділи персональними даними та реквізитами банківських рахунків, відтак – зняли з них кошти. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, 33-річна жителька села Рідківці, бажаючи отримати соціальну грошову допомогу, через один із месенджерів перейшла за надісланим фішинговим посиланням. Після цього жінка поетапно виконала усі дії, які їй пропонувалися та ввела реквізити своєї банківської картки. У результаті з її рахунку було знято 13 тисяч гривень.

За аналогічною схемою шахрай виманив гроші ще в однієї жительки села Рідківці: 36-річна буковинка позбулася 7 тисяч гривень. 

З рахунку 35-річної жительки села Чорногузи невідома особа, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, перерахувала 45 тисяч гривень. 

За цими фактами поліціянти внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Наразі проводяться досудові розслідування. 

Правоохоронці нагадують буковинцям про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать: 

–    термін дії банківської картки;

–    PIN-код;

–    слово-пароль; 

–    cvv2-код.

Також громадяни повинні пам’ятати, що довіряти інформації про соціальні виплати варто тільки з офіційних сайтів відповідних установ і організацій.

Реклама

Залишити коментар